Wat is Ayurveda?

AYUR betekent in het Sanskriet ‘leven’ en VEDA staat voor ‘wetenschap’. Kortom ‘De wetenschap van het leven. Ayurveda richt zich op “gezond door het leven gaan” en spreekt daarbij het zelfgenezend vermogen van het lichaam aan.

Deze kennis is afkomstig van de Veda’s, de oudste Indiase geschriften, waarbij men uitgaat van een holistisch mensbeeld. De leefwijze en voeding vormen een belangrijk onderdeel.

De levenswijze is gebaseerd op de menselijke maat en brengt balans aan in ons lichaam, de geest en de ziel.

Wat is gezondheid?
Alleen De afwezigheid van ziekte? Of meer? Volgens Ayurveda is dit een staat van zijn.

We worden allemaal geboren met een unieke combinatie van 3 levensenergieën (dosha’s genaamd: Vata, Pitta, Kapha) in combinatie van de 5 basis elementen (water, aarde, vuur, lucht, ether).

Vata, bevat de elementen lucht en ether, geven de kracht van beweging

Pitta, bevat de elementen vuur en water, staan in voor de kracht van transformatie

Kapha, bevat de elementen aarde en water,  zorgt voor de kracht van structuur & stabiliteit

Zodra er een verstoring ontstaat in deze balans als het gevolg van de manier van leven krijgen we te maken met klachten of ziekten. We kunnen ons bijvoorbeeld lusteloos gaan voelen of moe worden.  Als deze disbalans blijft aanhouden dan uit zich dat in een zieke.

Ayurveda helpt om het evenwicht op een natuurlijke wijze te herstellen.  Het richt op de bron van eventuele problemen, om het lichaam in eerste plaats te ontdoen van opgestapelde afvalstoffen(ama) & om uw weerstand aanzienlijk te verhogen (ontslakken).

U kunt op consultatie gaan bij een Ayurvedische Specialist om na te gaan welk type u bent, waarbij u uzelf laat informeren hoe u uw gezondheid kunt bevorderen.

Ayurveda

5/5

Shaktiprana scoort een 5,0 op basis van 13 reviews. Bekijk alle reviews.

Shakti Prana valt onder de GAT-Wkkgz klachtrecht en GAT-tuchtrecht bij de Geschilleninstantie Alternatieve Therapeuten (GAT). Klik hier voor meer informatie.

Winkelwagen
Scroll naar boven
× Hoe kan ik je helpen?