Karma traject

Met ingang van het nieuwe jaar introduceert Shakti Prana het Karma traject onder de supervisie van Dr. Ravindra Gangwani Ayurvedisch arts uitvoerend in de praktijk door Anjanidebie Makhaisingh Ayurvedisch Practitioner

In dit Karma traject begeleiden we een ieder die een Panchakarmawilt ondergaan. Wij bieden u een voor en na een Panchakarma, zodat u optimaal profijt heeft van uw Panchakarma kuur.

Het traject, die wij u aanbieden bestaat uit vier fasen:

 • Kennismaking en intake met de Ayurvedisch Practitioner
 • Consult met de arts en practitioner
 • Advies en voorstel behandelplan
 • Tussentijds overleg met de arts daar waar nodig is

De oorzaak van ziekten is Ama, onverteerde afvalstoffen, die door externe factoren in het systeem worden gevormd en zich naar verschillende delen van het lichaam verspreiden. Via Purvakarma worden deze toxines gekanaliseerd en verzameld voor gemakkelijke verwijdering in het Pradhanakarma- stadium. Aan het eind van deze twee fasen bent u volledig voorbereid op het Panchakarma traject om deze op de juiste manier in te stappen.

Een Panchakarma behandeling zonder de drie karma’s geeft niet het meest optimale resultaat en is bovendien korter van duur qua werking.

Deze karma behandelingen in de juiste volgorde zorgen voor een optimaal en uiteindelijk blijvend resultaat, waarna u de behandelingen als preventie voor uw gezondheid kunt inzetten.

 1. Purvakarma
 2. Pradhanakarma
 3. Panchakarma
 4. Paschatkarma

Zonder een voor en nabehandeling is het Panchakarma traject van korte duur. Wilt u optimaal voordeel ervaren van uw Panchakarma dan is het aan te bevelen dit traject te volgen.

AYURVEDA: Relax! Revive! Rejuvenate!

karma trajecten

1. Purvakarma

Purvakarma is afgeleid van de woorden Purva (vooraanstaand) en karma (actie).
Het Purvakarma traject is de eerste reeks acties die voorafgaand aan een Panchakarma therapie wordt ondernomen. Deze kuur varieert in duur en is afhankelijk van uw conditie. In dit stadium wordt het lichaam voorbereid op de Panchakarma door gifstoffen en overtollige dosha's los te maken.

De oorzaak van ziekten is Ama of onverteerde gifstoffen, die door externe factoren in het systeem worden gevormd en zich naar verschillende delen van het lichaam verspreiden. Via Purvakarma worden deze toxines gekanaliseerd en verzameld voor gemakkelijke verwijdering in het Pradhanakarma

Belangrijke Purvakarma zijn technieken die regelmatig in de vijf verplichte Ayurvedische therapieën worden gebruikt zijn:

 • Pachana (spijsvertering)
  Ama of onverteerde afvalstoffen zijn de belangrijkste oorzaak van ziekten. In Pachana de spijsverteringsfase of de eerste fase van Purvakarma worden kruidenmengsels aan de cliënt verstrekt. Ze helpen het lichaam Ama te verteren en te verdrijven, waardoor de cliënt onmiddellijke verlichting van klachten krijgt.
 • Snehana (olie therapie)
  Het proces dat versoepeling verleent en droogheid verwijdert uit en van het lichaam wordt Snehana Bij Snehana worden medicinale olie of ghee gebruikt. Snehana bestaat uit een interne en externe toediening van medicinale oliën of vetten. Bij een Snehana massage en een orale inname met Ayurvedische kruidenoliën wordt de huid en het lichaam geholpen afvalstoffen af te voeren (via het spijsverteringskanaal) en vindt vaak plaats voor de Panchakarma behandeling. Snehana is een van de belangrijkste therapieën die het lichaam voorbereidt op een gespecialiseerde Panchakarma behandeling. Het omvat de toepassing van medicinale oliën, ghee en kruiden op het lichaam intern en extern gedurende dit traject. Snehana is cruciaal omdat het Ama en dosha 's in het lichaam losmaakt, waardoor hun verdrijving tijdens de Pradhanakarma fase wordt vergemakkelijkt.

Bahya Snehana, de externe olie therapie en Abhyantara Snehana, de interne olie therapie zijn de twee belangrijkste soorten Snehana . Tijdens Abhyantara Snehana krijgt de cliënt speciale kruidenpreparaten om regelmatig in te nemen. Voor Bahya Snehana worden massages met kruidenolie gegeven aan de door de getroffen en de omliggende delen van het lichaam . Beide zijn gericht op het kanaliseren en verzamelen van de afvalstoffen in het lichaam.

 • Swedana (kruiden)stoombehandeling

In deze Ayurvedische therapie wordt het lichaam door middel van stoom (en kruidenolie) tot transpiratie aangezet. Deze behandeling vindt plaats in een speciale stoomcabine. Het hoofd steekt uit en wordt dus niet door de stoom verhit. Door de stoom zullen de poriën van de huid zich verwijden, waardoor de afvalstoffen het lichaam kunnen verlaten. De warmte zorgt ook voor een betere beweging in het lichaam en lost blokkades op. Ze bereiden het lichaam voor op ontgiften en revitalisering. Swedana kanaliseert Ama of opgehoopte afstoffen in het lichaam naar plaatsen waar ze tijdens Pradhanakarma gemakkelijk door het systeem kunnen worden verwijderd . Het wordt meestal uitgevoerd als de laatste fase van Purvakarma na Pachana en Snehana. Maar ook als op zichzelf staande behandeling is het belangrijk. Swedana is een reinigende en stress verlichtende therapie.

2. Pradhanakarma

Pradhanakarma , of 'hoofdactie', is de fase na Purvakarma (voorbereidende behandeling) waarin de gifstoffen worden verwijderd en het lichaam wordt genezen. Pradhanakarma wordt voortgezet totdat de gifstoffen uit het lichaam zijn verwijderd. Bepaalde technieken vereisen dat de kruiden langer in het systeem blijven om het systeem nieuw leven in te blazen. Paschatkarma of zorg na de behandeling, wordt gestart na Pradhanakarma , afhankelijk van de toestand van de cliënt.

3. Panchakarma

4. Paschatkarma

Paschatkarma, het nabehandelingsregime in Ayurveda, bestaat uit een aantal procedures die zijn afgestemd op de behoeften van de cliënt. Naast het bieden van verlichting en herstel is het voorkomen van herhaling van de ziekte ook een belangrijk doel van Paschatkarma.

De procedures voor deze fase van Panchakarma worden bepaald en rekening houdend met de therapieën die de patiënt eerder had ondergaan om een ​​weg naar holistisch welzijn uit te stippelen. Paschatkarma helpt cliënten langzaam te re-integreren met de buitenwereld, door ze voldoende rust te laten nemen, zich te onthouden van overdreven decadente maaltijden en een strikt bewegingsregime te volgen. Paschatkarma is net zo belangrijk als de andere stadia van therapie. Op basis van de lichaamssamenstelling krijgt elke cliënt een unieke combinatie van kruidenmengsels die helpen bij genezing, instructies voor lichaamsbeweging, dieet- en levensstijlveranderingen en spirituele begeleiding.  Als deze behandelrichtlijnen niet goed worden gevolgd, kunnen onzuiverheden gemakkelijk opnieuw in het systeem infiltreren.

Activeer het zelf genezende vermogen van uw zijn met Ayurveda!

karma

Een 4 fasen plan om je gezondheid in balans te brengen en houden.

Onze gezondheid, onze vitaliteit is niet een cadeau, het is ons geboorterecht.

We zouden niet eindeloos moeten zoeken en proberen, de Ayurveda kan concrete oplossingen bieden. In de Ayurveda staat u als mens als persoon centraal, u alleen. Niet nog 10 anderen waarmee u vergeleken kan worden, geen kant en klare lijstjes waar u eventueel aan zou kunnen voldoen.

Een goede gezondheid op een natuurlijke manier? U centraal als individu? Tijd en aandacht voor u alleen. Persoonlijk en empathisch? Geen tijdsdruk?

Het therapeutische behandelplan is opgesplitst in 4 fases.

 • Fase 1

  Kennismaking en intake Ayurvedisch therapeut

 • Fase 2

  Consult met de arts en consultant
  Uitgebreid plan van aanpak opstellen en bespreken.

 • Fase 3

  Het uitbalanceren van de schade die het lichaam en geest is toegedaan, hiermee wordt de fundering gelegd voor de verdere behandeling. Het is daarom belangrijk om hier uitvoerig aandacht aan te besteden.

  Iedereen heeft een ander systeem dus is het moeilijk te bepalen hoe lang de totale behandeling duurt.

  De praktijk wijst uit dat deze fase gemiddeld 6 maanden kan duren, daarbij moet je denken tussen de 3-9 maanden. Het kan zo zijn dat het langer dan 9 maanden duurt, afhankelijk van hoe lang de klachten al hebben plaatsgevonden.

 • Fase 4

  Het wederopbouwen van het lichaam en geest, deze fase is voor preventie zodat de klachten niet meer terugkomen en hiervoor is onderhoud nodig.

  Het uiteindelijke doel is om jou in balans te brengen en houden, zodat ze in staat zal zijn weer vanuit haar eigen kracht zichzelf te vinden.

Belangrijke punten:

Vanwege de specifieke behoeften en de reacties die per persoon variëren is het moeilijk van tevoren een tijdsschema vast te stellen voor een therapeutische Ayurvedische behandeling.

We moeten afwachten hoe uw lichaam en geest zal reageren op de Ayurvedische therapie en zo nodig bijsturen.

Tussentijdse evaluatie is onderdeel van de behandeling.

Dit behandelplan is gebaseerd Ayurvedische therapie

Er kunnen medicinale producten op basis van kruiden gebruikt worden die afgestemd zijn op de aandoeningen/of klachten die u heeft

Herken jij jezelf neem dan contact met ons op door middel van een mail te sturen naar ayurveda@shaktiprana.nl

5/5

Shaktiprana scoort een 5,0 op basis van 13 reviews. Bekijk alle reviews.

Shakti Prana valt onder de GAT-Wkkgz klachtrecht en GAT-tuchtrecht bij de Geschilleninstantie Alternatieve Therapeuten (GAT). Klik hier voor meer informatie.

Winkelwagen
Scroll naar boven
× Hoe kan ik je helpen?