Narada Kush heeft rechten en planologie gestudeerd in Groningen (1968-1974) en is daarna een aantal jaren werkzaam geweest als jurist bij de rijksoverheid te Den Haag. In 1980 besloot hij zijn ambtelijke carriere op te geven, waarna hij in binnen- en buitenland als spiritueel leraar, trainer en consultant voor diverse organisaties heeft gewerkt op het gebied van persoonlijke begeleiding & ontwikkeling en training.

Vanaf 1986 was hij algemeen directeur van het Management Instituut Ritam te Wassenaar. Vanaf 1994 verzorgde hij vooral trainingen en consultancy in persoonlijke ontwikkeling en kwaliteiten van mensen in organisaties. Sinds lange tijd werkt hij ook in het buitenland op velerlei terrein, met name in landen als Trinidad & Tobago, Canada, Hongarije, Roemenië, Servië, Turkije, Suriname, Nederlandse Antillen en India.

In november 2008 ontving Narada in Udaipur, India, de internationale Kala Ashram Dhanvantari Award voor met name zijn verdiensten ten aanzien van de holistische gezondheidsbenadering van Ayurveda.

Narada Kush is een internationaal erkende leraar en consultant in de Vedische astrologie en leidt mensen op tot beroepsastroloog. Hij heeft lesgegeven in het vak Vedische studies aan universiteiten in Suriname, de Nederlandse Antillen, Roemenie en Hongarije. Hij is (Ass) professor en fellow van de Dutch University College for Social and Cultural Studies en verzorgt voor dit instituut Vedisch afstandsonderwijs op het gebied van Vedische Studies, Ayurveda en Vedische Astrologie.

Narada Kush heeft in zijn leven een aantal academies en instituten opgezet en geleid. In 2017 was hij de spirituele leider van de Blue Star Academie in Loenen (Gld). Tegenwoordig woont hij in Hongarije.

Als specialist in een aantal facetten van de oude Indiase cultuur, zoals ayurveda, yoga therapie & meditatie, astrologie, literatuur, muziek, gezondheid en architectuur, heeft Narada in opdracht van verschillende uitgevers een aantal (studie)boeken geschreven, waaronder De Veda’s voor Iedereen, Vedische Astrologie & Tijdsplanning en heeft zijn eigen visie gegeven op de spirituele betekenis van het Indiase epos Ramayana. In juni 2018 verscheen zijn boek ‘Vedisch Leven – Over Leefstijl, Preventie & Zelfheling’. Hij heeft drie kinderboeken geschreven die eveneens zijn geïnspireerd op de verhalen en legenden uit oude Vedische geschriften.

Narada Kush